i5 is ingebouwd.

Door xAn52 op donderdag 21 februari 2013 14:22 - Reacties (6)
Categorie: Hardware, Views: 4.687

Het is gebeurt. Na alle reacties van de vorige keer heb ik toch maar besloten de i5 in te bouwen.
Dat was binnen een kwartiertje gebeurt natuurlijk :) Gelukkig had ik nog een tube Arctic Silver 5 liggen om de CPU en de koeler aan elkaar te plakken ;).


Tja, is hij er sneller van geworden? Nee. Niet merkbaar. Als ik alle 3 de virtuele machines tegelijk start, komt de CPU belasting niet boven de 7 a 8% uit. Daar merk je echt dat de disk de beperkende factor is. Alle 3 de VM's staan op 1 SATA disk.
Dan nog zijn ze alle 3 binnen een minuut opgestart. Het scheelt natuurlijk dat de machines geen flap te den hebben. Het zijn puur member servers zonder enige rol erop. Wellicht dat dat ooit nog gaat veranderen.

Nu we het toch over Hyper-V hebben... Dat dynamic memory is wel super handig!
VM1, Windows 2012 Standard met GUI heeft een startup memory van 2048MB.
VM2, Windows 2012 Standard Core heeft een startup memory van 512MB.
VM3, Windows 2008 R2 Standard heeft een startup memory van 1024MB.
Allen hebben ze een minimum van 512MB staan en een maximum van 2048MB. Na een paar minuutjes na het booten zie je ze allemaal in de 350MB behoefte staan. Heerlijk. Genoeg RAM voor het host OS om allerlei andere zaken te doen. Ook al is dat nog niet heel veel.

Gisteren eens bezig geweest met het zoeken naar PowerShell scripts voor VM beheer. Ze zijn er wel, alleen installatie is nog niet gelukt. Dat gaan we vandaag maar eens uitpluizen. Daar ga ik nog op terugkomen.

Ik begin steeds meer gecharmeerd te worden van alle mogelijkheden om zaken vanaf je workstation te doen middels remote sessions of commando's. winrs en pssession gaan grote vrienden van me worden, dat heb ik al door.

Enfin, vandaag een proefexamen gedaan voor 70-410 en nipt geslaagd. 833/1000 Niet echt om enthousiast van te worden, maar het begin is er. Volgende week maar eens echt examen doen.

Volgende: Incident #1 02-'13 Incident #1
Volgende: i3-3220 vs i5-2400 02-'13 i3-3220 vs i5-2400

Reacties


Door Tweakers user Weezer-DC, donderdag 21 februari 2013 15:01

Gefeliciteerd met het behalen van je eerste ms examen !

En virtualisatie is i/o afhankelijk. Bij een normaal systeem is al heel lang de cpu geen factor meer, ssd in een pc/laptop maakt deze tegenwoordig echt snel.

Draai hier een hp microserver met een trage amd cpu maar wel met crucial m4 128gb ssd.
De vm werken daardoor heerlijk snel via remote desktop met toch een trage cpu,
bij de installs/updates is de cpu bij mij de beperkente factor (100% cpu usage)

Door Tweakers user Felyrion, donderdag 21 februari 2013 16:53

Goede zet zou ik denken :) Toekomst bestendig in ieder geval.

Ik zou het op prijs stellen als je verder blogt over dit onderwerp, met name ook inderdaad de beheer situatie (PS, etc.). Wat dat betreft ligt mijn hart nog bij vmware, maar hyperV kom je toch ook steeds vaker tegen. Volgens mij groeit het vrij vlot :)

Door Tweakers user i-chat, donderdag 21 februari 2013 17:33

eerst volgende upgrade aan dit system lijkt me duidelijk.. al werk je zelf met windows waardoor dit alles iets minder triviaal is (door slecht storage ontwerp van ms)...

het is ook daarom dat ik niet zou aanraden voor een ssd te kiezen om je vms op te zeggen... hoewel erg aanlokkelijk heb je meerdere vms met allen zo hun weizigingen en pagefiles... die zou ik nooit op een ssd zetten...

in jouw geval zou ik dan ook direct kiezen voor een raid0 array om je vms op tezetten... en wel een ssd voor je host os... als je vervolgende de pagefile van het host os ofwel uitschakeled of wel naar je raid aray schuift in heb in beginsel een supersnelle host... en door raid0 een redelijke snelheid voor je vm's... het nadeel dat raid 0 niet erg veilig is voor je data lijkt me een non-issue voor een test server, maar als het je echt aan het hart gaat kun je altijd nog snapshots naar je ssd schrijven...

DAT heeft dan weer als voordeel dat mocht er iets met je data gebeuren, je behoorlijk snel je snapshot terug kunt halen...

Door Tweakers user xAn52, donderdag 21 februari 2013 19:19

Ideaal is als volgt:
1 SSD voor OS + pagefile + snapshots VM's (al doe ik dat bijna nooit)
2(+) HDD's voor VM's. Indien niet gelijk een MS storagepool in stripe.
1 HDD voor DATA (wsus, wds, iso's, userdata etc.)
1 SSD voor toekomstige DB's. Mag eerst een losse HDD zijn.

Een array controller (P400 oid) met 2 300GB 15K SAS disks is natuurlijk superduper, maar budget is vrij beperkt. Op dit moment recycleer ik spullen uit m'n eigen PC of die ik anders heb bekomen.

Door Tweakers user gast, vrijdag 22 februari 2013 14:41

Hoe zou virtualisatie gaan als je de client OS op een andere fysieke disk zet als je host OS? Alles op ťťn is niet vooruit te branden weet ik, SSD is uiteindelijk het beste maar niet altijd mogelijk.

Door Tweakers user xAn52, vrijdag 22 februari 2013 15:30

C: is m'n HOST OS disk (Samsung HD501LJ)
D: is m'n VM Disk (WDC WD10EAVS)

Dat gaat prima tot nu toe.

Reageren is niet meer mogelijk