WDS Fix 1: De inlog wegpoetsen.

Door xAn52 op dinsdag 23 december 2014 00:37
CategorieŽn: WDS, WSUS, Views: 2.733

Na het ťclatante succes van de WDS Server, resten mij een aantal punten.
1. De inlog wegpoetsen.
2. Het image voorzien van updates
3. De driverbase vullen

1. De inlog wegpoetsen.
Dit is gelukt. Door een unattend.xml aan te maken. Hiervoor heb ik het Pakket voor automatische Windowsģ-installaties (AIK) voor Windowsģ 7 geÔnstaleerd op de Windows 2012 Server. Vervolgens met de Windows System Image manager de install.wim geopend, het component amd64_Microsoft--install-Windows-Setup_neutral toegevoegd aan de awnser file en daar bij ImageInstall\OSImage\InstallFrom\Credentials mijn domeinnaam ingevuld en de username (Guest).
Vervolgens deze ergens in de C:\RemoteInstall\WdsClientUnattend map gezet, bij de Server01 (zo heet de machine) properties in WDS, op het tabblad Client de xml file geselecteerd bij x64 Architecture en de boel opgeslagen. Hierna werkt de bestandsoverdracht zonder inlog.

Nu zijn er wel 2 nieuwe acties ontstaan:
1. Een opschoning, aangezien in het werkend maken er een boel rechten zijn uitgedeeld aan Everyone en Guest.Ik ga dit eerst werkend maken door een dedicated user aan te maken voor PXE installaties en daarna zo min mogelijk rechten hier aan toe kennen. De naam laat zich raden: PXEuser. Er komt wel een wachtwoord op, maar of dat nut heeft weet ik niet.
2. Het verder uitdiepen van de .xml file voor de unattended installatie van Windows 7. Ook word het interessant als Windows 8.1 toegevoegd gaat worden. Wat voor effect dat gaat hebben voor de eerste boot, weet ik nog niet.

Server Migratie
Ondertussen is de server qua hardware gemigreerd van een oude HP DC7800USDT (E6750,4GB, 80GB) naar een iets nieuwere/minder oude HP Elite 8000 (E8400,2GB,320GB HDD+1000GB HDD+16GB SSD). Omdat in de USDT maar 1 SATA aansluiting aanwezig was, was ik nogal beperkt in de HDD space. De migratie trouwens "gewoon" met CloneZilla gedaan. Daarna altijd weer de uitdaging om courante Intel drivers voor Server 2012 te vinden. Gelukkig werken de Windows 7 x64 drivers voor de intel Q45 chipset/VGA prima onder Server 2012. Deze gedownload via HP, waarvoor dank.
Uit een oude ThinClient een 16GB SSD gehaald en die maar ingezet als de drive voor de swapfile.
Daarnaast moet er een migratie van de WDS meuk naar de 1TB schijf gaan plaatsvinden.
Nu nog wat RAM erbij. 2GB is wat weinig.

Bon, 1 stap vooruit, 2 nieuwe treden in zicht. We gaan verder :)
Voor ik het vergeet, dank allen voor de commentaren, ze zijn bijzonder nuttig. Ik ben wellicht wat zuinig in het vermelden van jullie tips, maar ik neem ze zeker ter hand. Alle fails die ik zelf doe maar door de tips goed komen laat ik namelijk weg.

Volgende: WDS Fix 2: Het image voorzien van updates 01-'15 WDS Fix 2: Het image voorzien van updates
Volgende: Windows Deployment in da House. 12-'14 Windows Deployment in da House.

Reacties

Reageren is niet meer mogelijk